Parapanta Brasov

TOT CE TREBUIE SĂ ȘTII

Locuri de zbor

ÎNDRĂZNEȘTE SĂ ZBORI

 …și încearcă senzația de libertate pe care ți-o oferă zborul cu parapanta Brașov.

Pentru parapanta Brasov avem mai multe locuri și tipuri de zbor din care să alegi, dar dacă nu ai mai zburat niciodată iți recomandăm pentru început un zbor de inițiere cu parapanta Brasov de la Bunloc. Timpul total necesar este de aproximativ 60 min (inclusiv urcarea și pregătirea zborului) pentru fiecare pasager. Filmarea și pozele incluse vor face experiența ta memorabilă.

Zbor parapanta de durata
PARAPANTA BRASOV – BUNLOC, SĂCELE

Chiar înainte de intrarea în Brașov dinspre DN1, în spatele hotelului Ramada, se află probabil cel mai popular loc de zbor cu parapanta din România parapanta Bunloc. Zburăm de la 1200m și aterizăm la 700m, deci cu o diferența de nivel de 500m. Vei putea admira de sus orașele Brașov si Săcele.  Priveliștea continuă cu munții Bucegi si Baiului. Este cel mai popular loc de zbor și pentru că este foarte accesibil. Avem un telescaun care ne duce foarte aproape de decolare, iar aterizarea este chiar lângă parcare.

Când zburăm aici: În general, Bunloc este locația pe care o folosim de prin mai până în octombrie, dar câteodată și iarna.

PARAPANTA BRASOV – POSTĂVARU, POIANA BRAȘOV

Zborul de aici este mai spectaculos, cu decolarea de la 1800m,  (inălțimea vârfului Postavaru) si aterizarea chiar in Poiana Brasov, pe partia Bradul. Trebuie însă să îți spunem că zborul cu parapanta Brasov – Postavaru nu este accesibil in orice zi, fiind mult mai expus vânturilor. Din acest motiv îl preferăm pentru zborurile de iarnă. Asadar, cand veniți la ski sau snowboard, puteți combina plăcerea coboratului pe pârtie cu adrenalina unui zbor memorabil ! Verificati si galeria noastra foto pentru a vedea ce înseamnă zborurile de iarnă

Când zburăm aici: Preferăm Postavaru pentru un zbor cu parapanta tandem in special iarna. Deși puetm veni tot anul, termicile sunt puternice aici în restul anului și il folosim pentru zborurile mai lungi.

transylvania-tours
PARAPANTA MĂGURA BRAN, PREDELUȚ

Pornind din orașul Zărneşti până spre cabana “Gura Râului”, una din porţile de intrare către Piatra Craiului, drumul urcă spre satul Măgura, unde ne vom lăsa maşiniile şi incepem urcarea (pe jos !) pentru 40 de minute de mers cu parapantele în spate. Zborul cu parapanta de la Măgura Branului este ideal pentru hike & fly dar și pentru zborul de distanţă, pentru ore intregi petrecute in aer. De aici vom putea zbura pe lângă creasta Pietrii Craiului, dar și Branul cu vestitul castel, precum şi oraşul Zărnesti.

Când zburăm aici: în lunile de vară și început de toamnă, în special după prânz

decolare parapanta Măgura: Alt : 1251 m.

aterizare parapanta Predelut: Alt : 759 m

Happy Cloud - Maria
PARAPANTA CRUCEA CARAIMAN, BUCEGI

Dacă vei zbura cu parapanta de aici, cu siguranţă nu vei uita prea curând! Peisajul este dincolo de cuvinte şi însuşi faptul că vom pluti peste prăpăstii şi păduri la peste 2000 m îţi va tăia cu siguranță respiraţia ! Urcăm cu telecabina din Buşteni și zburăm cu parapanta tandem în special în luniile Octombrie şi Noiembrie, când vântul de vale ne va lăsa să aterizăm în siguranţă pe Valea Prahovei. Vezi si filmuleţul nostru de prezentare.

Când zburăm aici: Luniile octombrie și noiembrie.

decolare parapanta Crucea Caraiman: Alt : 2291 m.

aterizare parapanta Bușteni – Alt : 850 m.

PARAPANTA PRISEACA, STOENEȘTI, ARGEȘ

Situat in inima munților Leaota, într-o zonă mai puțin turistică, Priseaca este locul ideal pentru zborul cu parapanta de durată, unde, ajutați și de microclimatul zonei vom putea urca sus către nori si vom ateriza chiar pe platoul de pe care am decolat sau in vale, în satul Stoenești. Priseaca are “pedigree” – este unul dintre acele locuri de zbor de unde au avut loc campionate de parapantă naționale si internaționale. Zborul in sine va fi condimentat si cu urcarea până la decolare în cel mai pitoresc 4×4 pe care l-ați văzut vreodată, aventura offroad pe drumuri forestiere fiind așadar inclusă! Ca să zburăm de aici, punctul de întâlnire este centrul comunei Stoenesti, Arges, la câțiva km de orașul Câmpulung.

Când zburăm aici: Tot anul, dar avem nevoie de minim 4 participanți

Decolare parapanta Priseaca:  – Alt : 1290 m.

Tipuri de zbor
ZBOR DE INIȚIERE (BASIC)

Este cel mai popular tip de zbor cu poarapanta Brasov datorită accesibilității și costurilor reduse. Se adresează în special acelora dintre voi care gustă pentru prima dată frumusețea zborului liber. Vă propunem așadar un zbor calm de la Bunloc sau Poiana Brașov în condiții de maxim confort și siguranța. Numai pentru cei curajoși (și fără rău de mișcare) avem şi varianta “adrenaline” în care ne vom juca cu spirale accentuate și “wing over-e” trăind la maxim senzația. Pentru un zbor cu parapanta Bunloc din Săcele – avem nevoie in total de aprox. 60 min (inclusiv urcarea și pregătirea zborului) cu un timp de zbor de 10-15 min. În varianta zborului cu parapanta Postăvaru din Poiana Braşov – avem nevoie de 60 minute in total cu un timp aerian de aproximativ 15-20 min. La noi, filmarea si pozele unui zbor cu parapanta Brasov sunt incluse in preț. Nu vă costă nimic în plus.

Zbor de durata Bunloc
ZBOR DE DURATĂ (TERMIC)

Este un zbor cu parapanta Brasov destinat în special acelora dintre voi care au experimentat deja plăcerea zborului și vor mai mult. Mai mult timp de stat în aer, mai sus și mai departe ! Folosindu-ne de curenții ascendenți putem urca fără probleme la peste 2000 m, putem traversa văi și păduri, putem pluti peste vârfurile munților. Este un alt fel de de zbor cu parapanta pentru care trebuie sa fiți pregătiți! Un astfel de zbor se poate practica din Aprilie până în Septembrie și numai în anumite zile, cu decolare după ora 11.00. Dacă zburăm cu parapanta Brasov și decolăm de la Bunloc sau Postăvaru durata zborului este de min 30 – max 60 min, cu un timp total necesar de 2 ore.

HIKE & FLY CU PARAPANTA

Este un zbor rar, destinat iubitorilor de munte și hiking. Pentru că parapanta este până la urma un sport de munte ne-am gândit să vă dăm posibilitatea de a combina zborul cu drumeția montană ! Vom alege de această dată pentru parapanta Brasov Măgura Branului sau  Cheia/Muntele Rosu. Vom ajunge cu mașina până într-un punct după care urmează 40 minute de mers pe jos până la decolare. Un zbor de aproximativ 15 min până la mașină sau cabana din vale va face cu siguranță aventura memorabilă! Avem nevoie de minim 3 participanți ! Filmarea HD este de asemenea opționala. Contactați-ne pentru mai multe detalii.

Preturi si detalii

ZBORURI CU PARAPANTA IN TANDEM

Zbor de ințiere Bunloc
350 Lei
 • Timp total: 60 min
 • Timp aerian: 10-15 min
 • Poze si video incluse
 • greutate pasager: 30-100
 • perioada: tot anul
Zbor de inițiere Postăvaru
500 Lei
 • Timp total: 60 min
 • Timp aerian: 15-20 min
 • Poze si video incluse
 • greutate pasager: 30-100
 • perioada: Dec.-Apr.
Zbor de durată Bunloc
500 Lei
 • Timp total: 90 min
 • Timp aerian: 30 min
 • Poze si video incluse
 • greutate pasager: 40-80
 • perioada: Apr. - Oct.
Zbor de durată Postăvaru
600 Lei
 • Timp total: 150 min
 • Timp aerian: 30-35 min
 • Poze si video incluse
 • greutate pasager: 40-80
 • perioada: tot anul L-V
Meniu
ro_RO