Pilot pentru o zi

„Pilot pentru o zi” este modul simplu în care vei afla dacă parapanta este viitoarea ta pasiune (sau nu). Pe parcursul unei zile te vei familiariza cu echipamentul, principalele aspecte legate de decolare și aterizare și probabil vei avea șansa unuia sau mai multor zboruri de test de pe un deal mic. Daca ti-a placut, te asteptam mai departe la curs de parapanta pentru incepatori

Curs de incepatori (stagiul 1)

Destinat începătorilor, acest modul de curs de parapanta este unul de învățare teoretică și practică conform normelor europene PARAPRO 1 și 2. La sfârșitul cursului elevul va putea să zboare asistat de pe un deal de înălțime medie, va controla aripa la sol, va putea decola cu fata și spatele la parapanta și ateriza în zone delimitate. Ca și obiective: un minim de 6 zboruri pe zi, noțiuni teoretice de aerodinamică, (micro) meteorologie, performanțe umane, etc. Durata 5-7 zile de zbor.

Curs de avansati (Stagiul 2)

Este continuarea cursului de începători și se adresează celor care au absolvit stagiul 1 de pregătire. Este un curs teoretic și practic în conformitate cu cerințele europene PARAPRO 2,3 și este cel care vă dă dreptul să participați la examenul de licențiere în parapantă. Obiectivele finale sunt acelea de a acumula un minim de 10 ore de zbor, din care 3 zboruri de minim 40 minute plus 50 ore teorie la sol. Zboruri de la înălțimi medii cu și fără câștig de înălțime. Cursul nu este intensiv, durează de la 2 luni la max 6 luni, vom alege zilele și locurile de zbor adecvate.

Curs de termica

Este un modul de curs de parapanta destinat în principal piloților (proaspăt) licențiați. Are ca scop învățarea interactivă a tehnicilor de spiralare în termică și principiile zborului de distanța. Vom folosi atât învățarea în tandem împreună cu instructorul cât și zboruri individuale asistate. Cursul se desfășoară pe durata a max. 4 zile de zbor atunci când condițiile termice ne vor permite

Despre cursurile de parapantă:

A. Cui se adresează: Elevii piloți in curs de paratanta trebuie să aibă minim 15 ani, vârstă de la care pot zbura numai cu acordul scris al părințiilor. Nu există limită superioară de vârstă dar este recomandată o condiție fizică cel puțin medie. Limitele de greutate: 40-100 kg.

B. Echipament necesar: Bocanci înalți (pentru protecția gleznelor), mănuși subțiri chiar și vara, pantaloni lungi. Restul echipamentului specific (cască, seletă, parapantă) ți-l punem noi la dispoziție pe durata școlii.

C. Durata cursului: Cursul de stagiu 1 (începători) durează între 5-7 zile intensiv. Dacă vremea nu ne permite o să-l împărțim în două sesiuni. Cursul de stagiu 2 (avansați) pregătirea în vederea licențierii se va întinde pe o perioadă de minim 2 luni, maxim 6 și vom „vâna”  zilele bune de zbor. Cum scopul final este acela de a aduce elevii până la un nivel de pregătire care să le permită să zboare în siguranță neasistați, durata este flexibilă în funcție de abilitățile fiecăruia.

D. Unde vom zbura: în principal pe dealurile din jurul Brașovului, dar în funcție de dinamica grupului ne putem deplasa în țară pentru diferite părți de curs )pentru început chiar și București).

E. Siguranța cursanților: este dată în special de o învățare în pași mici urmați de o etapă de fixare a noțiunilor învățate. Echipamentele noastre sunt certificate și omologate. Cu toate acestea decizia de a practica acest frumos sport vă aparține iar la intrarea în curs va trebui să vă asumați în scris această decizie.

F. Despre Instructori: Pilot instructor cu peste 15 ani de experiență: Cristi Tutunea. Instructor stagiar cu peste 10 ani de experiență: Măcrin Desa Vezi aici echipa noastră

G. Costuri și promoții: Prețurile pe care le-am afișat sunt informative, și sunt valabile dacă veți achiziționa echipamentul de zbor de la noi, la sfârșitul cursului. Pentru grupuri pot fi reduceri !

Rezerva locul tau la un

Curs de parapanta

Tel:

+40 422 143 960
+40 724 709 554

E-mail

office@zbortandem.ro
office@happycloud.ro